2005-01-26

Elen sänker oss

Elen kommer att sänka oss. Idag fick vi en elräkning på över 4000:- för 28 dagar! Det är för mig helt obegripliga siffror! Trots att vi sänkt graderna i huset så har alltså elräkningen blivit ännu högre! Den kommer att sänka oss helt enkelt.

Förbrukningen ligger alltså på 1317:-. Energiskatten på över 1000:- samt en elcertifikationsskatt på över 100:- Det är kostnader på 3110:- som vi inte kan komma ifrån vad jag förstår. Det är priser som man har oavsett vilken elleverantör man har.

Elpriserna har ju sjunkit en del sista tiden och det jävliga är att Anna fixade fastprisavtal innan jul då priset var som högst på ett år. Vi trodde ju efter alla varningar att priset skulle fortsätta att stiga, men det har blivit precis tvärtom. Energiskatten har i och för sig stigit något, men det räcker ju inte som förklaring på långa vägar.

Nätavgiften är sammanlagt 914:- för en månad! Då ingår abonnemang samt något som heter överföring. Allt som allt 4024:- för 28 dagar! Det kan ju inte vara normalt detta. Jag får ångest av detta och vet inte riktigt vad jag skall göra. Vi får väl stänga av hela skiten och gå med ytterkläderna på även inomhus!!

Inga kommentarer: