2005-07-03

Husdränering dag 2

Vilken dag!

Dräneringsjobbet med delar av huset går vidare. Det tar tid detta och grävkillen måste komma tillbaka även i morgon eftersom arbetet inte riktigt är färdigt.

Vi har dessutom bett om hjälp att gräva fram vattenledningsröret som går från huset fram till tomtgränsen på framsidan. Detta kompliceras av att det är något djupare än vad som krävts för att gräva fram husgrunden. Extra kostnader således, men vad har vi för val? Nu är grävskopan på plats och tänk om vi inget gör och röret slår läck i vinter?

Arbetet idag har varit att först smeta på någon asfaltsblandning, sen har ett svart plastmembran satts på husväggen. Efter det var det dags för singelgruset och sist men inte minst kom de vita frigolitplattorna på plats. Jag tror att jag använt hyfsade benämningar på det som gjorts.

Det som återstår är att lägga tillbaka jorden med så få stenbumlingar som möjligt samt att gräva fram vattenledningen så att vi kan se vad felet sitter. Det är ju så att någonstans så stämmer inte dimensioneringarna med varandra och det kan orsaka nya översvämningar med många tusenlappar flygandes iväg. Det måste alltså åtgärdas.

Så i morgon kväll är han här igen. Spänningen fortsätter. Klicka till höger så kommer ni till projektets bildsida där fler bilder finns från dagens äventyr.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska ni inte kolla dräneringsledningen när ni ändå gräver??

Anonym sa...

Den är kollad där vi kunde och på ett ställe så måste den åtgärdas... mer kostnader...*pust*