2005-09-25

Ett år i huset!

Idag har vi bott i vårt hus ett år! Tiden bara flyger iväg.

Tänker vi tillbaka så har det hänt en hel del under detta första år. När vi kom hit så var det igenväxt runt hela huset, mossan hade tagit sitt fasta grepp om fasaden och allt hade stått stilla i många år. Idag är fasaden putsad och trälaserad, växtligheten kraftigt utrensad och kring den stora tomten finns nu ett staket.

En 1/4 del av huset har dränerats, radonhalterna inomhus har minskats med 90%. Utan vår kära svärmor och hennes hjälp så hade vi aldrig hunnit med så mycket som vi nu gjort. Hela köket är omgjort, en spiskassett är insatt och skorstenen nymurad. Flera av fönstren är skrapade och målade. Vardagsrum, hall och ett av barnens rum är målade och tapetserade. Detta är vad jag nu kommer på vad som gjorts.

Trots allt detta så är det mycket kvar att göra, många saker som vi inte ens kunnat påbörja. Renovering av badrummet, byte av golv i ett av barnens rum samt grävning på framsidan för att ordna vattenledningen. Detta med vattenledningen har verkligen blivit en följetong och nu är det framskjutet till i början på oktober. Först när detta är klart så kan vi ordna som vi vill ha det på framsidan.

Att bo i eget hus är härligt men ibland också jobbigt. Det är liksom ett helt annat ansvar än när vi bodde i radhuset. Då var vi en del i föreningen och nu som egen husägare så måste alla beslut fattas av oss själva. Att ha en egen liten skog har varit underbart. Sitta på baksidan med en kopp kaffe och lyssna till både barn och fåglar är den största belöningen.

Skall bli spännande och se vad år två för med sig. Den som lever får se.

Inga kommentarer: