2004-10-27

Radonbesked & duschkabin

Idag fick jag ett efterlängtat besked. Efter de åtgärder som radonmannen gjort så har värdena sjunkit drastiskt.
I vardagsrummet har det sjunkit från 830 till 420 bq/m3, vilket nästan är en halvering och i gillestugan från otroliga 4140 till 460 bq/m3!! Nästan 90% är alltså borta!! Underbart!

Nu är vi ju nästan nere i de gränsvärden som gällde för ett halvår sedan (idag är det 200 bq/m3). Det känns gott. Jag har nu beställt en långtidsmätning (för att vi skall kunna söka bidrag) samt pratat med radonmannen igen om ytterligare åtgärder för att försöka komma ner lite till. Det är ju inte akut nu eftersom värdena sjunkit så pass mycket, men vi vill ner lite till.

Det skall gå att i fönstren sätta in någon form av luftspalt och den lösningen är inte alls så dyr. Det troliga blir att vi anlitar vår kära radonman igen! Han har ju gjort ett fantastiskt jobb åt oss.

På kvällen så fick Bauhaus ett besök av oss igen. En duschkabin till köparna av gamla radhuset har köpts in. Det är något som vi måste göra eftersom det tillhör standardutrusningen i radhuset. Vi fick knappt in eländet i bilen. T skall hjälpa oss att montera detta.