2005-05-10

Sanering av brunn

Redan före kl. 8 ringde killen från saneringsfirman och meddelade att han var på väg. Efter nån timmes hårt jobb med att försöka rensa från utsidan fastnade han med slangen och åkte iväg för att jaga rätt på en kamera. Inget vatten kom till brunnen och han skrämde upp mej med att rören brukar vara av vid liknande problem. Med kamerans hjälp kunde han komma fram till att röret från vårt hus är mindre i diameter än det som löper vidare mot brunnen och vid kopplingen glipar det och är otätt. Dessutom är vårt avlopp inkopplat på dagvattnet vilket gör att vid stora regnmängder kan det svämma över med skit i källaren igen...kul va!?

Som tur är går allt att fixa utan större besvär enligt honom. Nu hoppas vi bara att det står pall tills vi ska gräva upp o dränera grunden. Han fick rent efter en bra stund men han kunde omöjligt säga hur länge det håller. Spola vatten och gärna i mängder får vi göra men toabesök är det värre med.

Jag har tjatat på och skojat med barnen om hur lite papper de får använda och att de ska passa på att gå på toa i skolan och när de är borta. Så länge som han fick hålla på vågar jag knappt tänka på den kommande fakturan.
(text av Anna)

Inga kommentarer: