2004-08-09

Felaktiga kalkyler

Vi kommer till bankgubben och går åter igenom kalkylerna noggrant. Svetten lackar och jag tror huvudet såsar bra på oss alla.

Först visar det sig att lagfartskostnaden och bank- och inteckningskostnaderna var högre än han räknat med tidigare. Av det blir det minus i statistiken. Det är siffror hit och dit så att det snurrar friskt i huvudet. Sen så kommer husfrun på att vi glömt att ta med J:s bidragsförskott som är på nästan 1200 i månaden. Det är ju dessutom skattefritt och det ökar vår inkomst med nästan 12000 om året.

När sen jag upptäcker att min årsinkomst är för lågt räknat så svänger det för oss. Bankgubben blir nöjdare och han ser mer medgörlig ut. Då allt annat är inräknat såsom mat, kläder, TV, telefon, bil, hygien, tidningar, försäkringar, barnomsorg och mycket mer så landar vi på plus. I detta finns även en post som heter övrigt där vi lagt 2500 kronor. Över allt detta så blir det alltså 1712 kronor kvar och det räcker för att vi skall få vårt efterlängtade lån!!

Vi får alltså nu lån och han lovar att inga nya överraskningar kommer att dyka upp och det var till och med så att han sa förlåt för att han ringde förra gången och oroade. Men nu med facit i hand så var det ju bra på ett sätt för då blev ju kalkylen bättre och mer sanningsenlig.

När det gäller den försvunne och smygande mäklaren så har jag nu fått kontakt med honom. Att han inte svarat i telefon på flera dagar förklarade han med att han helt sonika har tappat bort nallen. Att han tog bilder på utsidan men inte på insidan förklarade han med att han inte ville komma ostört, samtidigt som han ville ha dagsbilder på huset. Vi bestämde att han kommer till oss klockan 19.00 ikväll för värdering och fotografering invändigt. Så fort huset ligger ute så återkommer jag med en länk!

Fira? Nja, jag vet inte det jag, men det känns onekligen lugnare i hjärtat och det skall väl till en katastrof om inte projekt 47:73 nu är i hamn!

1 kommentar:

Angela sa...

Åhhh, vad jag blir glad för er skull! Tusen grattis till er alla. Nu släpper jag tummarna ett tag då :-)