2004-08-29

Inga radonpengar

Radonmannen hörde av sig idag och lämnade kostnadsförslag:
Kostnad för tätning mot mark och väggar i tre rum + under trapp: 26.100:-
Kostnad för ventilationsåtgärd, luftspalter på 10 dörrar: 3.625:-
Sammanlagt: 29.725:-. Detta inkluderar moms.

Jag tycker det är OK för allt det han skall göra. Det är ganska mycket som kommer att förändras i källaren. Både pannrum och tvättstuga skall tätas både på mark och vägg. Gillestugan skall tätas på två väggar samt total omläggning av golv och vägg under trappen. Dessutom ingår det 10 luftspalter i dörrarna.

Sitter och skall fylla i radonansökan och måste erkänna att jag inte tittat sådär jättenoga på blanketten tidigare. Läser om och om igen: "Mätningsperiod (minst två månader under eldningssäsong)". Tittar om och om igen på ett annat papper: "Mätningen är utförd under tiden 2002-10-18--2002-11-03". Ni som är snabba med huvudet förstår direkt att vi inte kan söka något radonbidrag. Vi måste ta kostnaden helt själva!! Vilket aber och vilken press detta nu blir.

Efter denna första omgång av sanering så kommer vi att under hösten göra en riktig radonmätning som kvalificerar oss för att söka bidrag. För inte kan det ta slut med en omgång av saneringar?

Detta betyder att försäljningen av vårt eget hus nu blir ännu viktigare. Med en mäklare som totalt struntar i allt! Tala om att bli än mer frustrerad. Irritation, gap och skrik vittnar om att morgondagen är viktig som fan för oss. Med eller utan mäklare.

Under själva visningen så åker vi till vårt nya hus och röjer lite. En liten handsåg har inköpts för att försöka röja i vegetationen.

Håll tummarna för oss nu!

1 kommentar:

Angela sa...

Håller stenhårt ALLA mina tummar!
/Gela