2004-08-26

"Jag kan inte hjälpa er"

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Ringer nu till Mäklarringen för att prata med vår mäklare. Ja, jag berättar vad firman heter nu eftersom jag är så besviken på dem och vill varna andra från att anlita dem. Förbannad blir jag av bara tanken att skriva ner det som hände mig idag.

Det är två saker som jag inte är nöjd med. Den första är att vårt hus inte kommit ut i lokaltidningen än och så lär det nu inte bli eftersom fanskapet är på semester. Jo, du läste rätt, han drar alltså på semester, mitt i en affär utan att ha fullföljt sina åtaganden. Jag hoppas verkligen att han har köpare som är beredda att betala, för annars vet jag inte vad som kommer att hända. Sen vet varken jag eller husfrun när han kommer till oss. Vi skall ju faktiskt inte vara i huset då visningen är. Men vi vet ingenting om visningen och hur långt innan han kommer. Egentligen borde jag inte bli förvånad längre.

Jag får i alla fall när jag efter en massa signaler kommer fram prata med en annan mäklare och det enda hon säger hela tiden är: "Jag kan inte hjälpa er". Jag förklarar brådskan med annons, men icke! "Jag kan inte hjälpa er" får hon bara ur sig. Det verkar som om mäklarna på Mäklarringen jobbar totalt i egen regi. Ingen flexibilitet där inte. Tala om dåligt! Jag blir frustrerad som fan, men håller god ton ändå.

Mytomanmäklaren har heller inte varit i kontakt med säljaren ännu, trots att vi skall träffas på banken nu på tisdag och göra upp om slutbetalningen. Visst fan är det konstigt?!?!

Någon slutstäd har ännu inte gjorts i vårt nya hus, trots att det i kontraktet står att Mäklarringen ansvarar för detta och att det skall ske senaste en vecka innan de nya ägarna tillträder. Kontraktsbrott! Jag hoppas att säljarna tar upp det med mäklarhelvetet.

"Jag kan inte hjälpa er". Nej, vad fan kan Mäklarringen egentligen??

2 kommentarer:

Anonym sa...

Susanne F här och skriver.

Jag blir riktigt upprörd när jag hör hur mäklaren beter sig. Är det inte dags att kontakta Mäklarsamfundet och konsultera dem? (http://www.maklarsamfundet.se/) Det kan inte stämma överens med god sed, så som han beter sig.

Anonym sa...

Gaaahh!!!!!
Det börjar bli dags för er att kontakta Mäklarsamfundet...
http://www.maklarsamfundet.se
Berätta hela historien från början. Fråga om det är rimligt att ni skall ha dubbla boendekostnader pga en ljugande mäklare. Fråga om mäklaren i ert fall kan anses följa sitt uppdrag. Fråga om ni kan byta mäklare, eftersom mäklaren redan brutit kontraktet (därmed bör ni vara fria att frångå kontraktet).
Skriv insändare i UNT (där kan jag hjälpa till..!)
Fråga om mäklarringen/denne mäklare blivit prickad av samfundet.

Kram,
Åse